Naar boven

MorEPA Cholesterol

  • nieuwe samenstelling, zonder rode gist rijst
  • met omega 3-vetzuren, plantensterolen, artisjok- en olijfextract
€ 32,95
In winkelmandje
Delen
Levertijd:
Binnen 3-4 weken weer leverbaar
Art.nr:
MMC28

Omschrijving

MorEPA Cholesterol bevat naast 450 mg omega 3-vetzuren per dagdosering (twee softgels) ook 800 mg plantensterolen die bijdragen tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. Daarnaast bevat het per dagdosering 50 mg olijfextract en 150 mg artisjok-extract.

Deze nieuwe samenstelling vervangt de eerdere versie van MorEPA Cholesterol met rode gist rijst, omdat er een verbod is gekomen op doseringen vanaf 3 mg monacoline K uit rode gist rijst, terwijl het effect op de cholesterolspiegel juist gebaseerd was op een dagdosering van 10 mg monacoline K.

Plantensterolen goed voor de cholesterolspiegel
Plantensterolen (ook wel fytosterolen genoemd) zijn bioactieve stoffen die van nature in de celmembranen van bepaalde planten (zoals noten en sojabonen) voorkomen. Het zijn de plantaardige tegenhangers van dierlijke sterolen (waarvan cholesterol de belangrijkste is). Vanwege overeenkomsten in de molecuulstructuur zorgen ze voor competitie bij de opname van cholesterol in de darm. Eveneens zijn er aanwijzingen dat fytosterolen een gunstige invloed hebben op de uitscheiding van cholesterol met de ontlasting. Vanwege deze gezondheidseffecten zijn fytosterolen een populaire toevoeging aan diverse voedingsmiddelen (zoals dieetmargarines) maar ook voedingssupplementen. Uit onderzoek blijkt dat een dagelijkse inname van 800 mg bijdraagt aan het behoud van normale cholesterolgehaltes in het bloed.

Olijfextract
Olijven vormen een belangrijk basisbestanddeel van het mediterrane dieet. En dat is niet voor niets. Olijven bevatten naast het gezonde oliezuur (een onverzadigd omega 9-vetzuur) diverse waardevolle fytonutriënten, zoals hydroxytyrosol, die in een olijfextract in geconcentreerde vorm aanwezig zijn. Hydroxytyrosol is een van de belangrijkste inhoudsstoffen in olijven. Het wordt gevormd uit voorloperstof oleuropeïne, die naarmate de olijven rijpen meer en meer wordt omgezet in hydroxytyrosol. Deze polyfenol staat bekend als een van de krachtigste plantaardige stoffen en is zelfs al in zeer lage doseringen werkzaam.

Artisjokextract
De artisjokplant is één van de oudste gecultiveerde planten en groeit van oorsprong in het Middellandse Zeegebied. De artisjok zelf (de bloemknop met vlezige schutbladeren) wordt vaak gegeten, terwijl het extract van de artisjokbladeren van oudsher wordt ingezet als kruidenpreparaat.

EPA/DHA goed voor het hart
MorEPA Cholesterol bevat visolie die rijk is aan de onverzadigde omega 3-vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Om tot een hogere concentratie te komen zijn de EPA/DHA uit de olie geëxtraheerd en gebonden aan een ethanolmolecuul omwille van de stabiliteit. Deze verbindingen worden ethylesters genoemd.

EPA en DHA dragen bij een dagelijkse inname van minimaal 250 mg bij tot de normale werking van het hart.

Ingrediënten

Samenstelling per 2 softgels:  
Diepzeevisolieconcentraat 500 mg
Totaal omega 3-vetzuren (EE*) 450 mg
Waarvan:  
EPA (eicosapentaeenzuur) 315 mg
DHA (docosahexaeenzuur) 95 mg
Fytosterolesters 800 mg
Artisjokextract 150 mg
Olijfolie 500 mg
Olijfextract 50 mg

* EE = in de vorm van ethylesters

Ingrediënten
Fytosterolesters olie (25 g plantensterolen/100 g MorEPA Cholesterol), diepzeevisolie-concentraat (uit ansjovis, sardine en makreel), visgelatine, olijfolie (Olea europea L.), bevochtigingsmiddel: glycerol, artisjokextract (Cynara scolymus L.), stabilisator: gele bijenwas, kokosolie (Cocos nucifera L.), olijfextract (vrucht, Olea europea L.), stabilisator: raapzaadlecithine, natuurlijk sinaasappelaroma, antioxidant: mix van rozemarijn- en tocoferolrijk extract.

Gebruiksadvies

Voor volwassenen, 2 softgels per dag, bij een maaltijd innemen. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Let op:
Met toegevoegde plantensterolen. Dit product is niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, kinderen (vooral jonger dan 5 jaar) en adolescenten. Dit voedingssupplement is niet bedoeld voor mensen die hun bloedcholesterolgehalte niet onder controle moeten houden. Patiënten die cholesterolverlagende medicijnen gebruiken, mogen dit product enkel onder medisch toezicht gebruiken. Consumptie van meer dan 3 gram toegevoegde plantensterolen per dag moet worden vermeden. Dit is gelijk aan 7 softgels MorEPA Cholesterol per dag. Gebruik dit voedingssupplement als onderdeel van een gezonde leefstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding, waarbij regelmatig groente en fruit worden gegeten om het carotenoïdengehalte op peil te houden.